ТАКМИЧЕЊЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛE

2020/2021.

29. и 30. 5. 2021.

Коначна ранг-листа 56. Републичког такмичења из хемије за ученике основних школа налази се овде. Честитамо победницима такмичења и свим учесницима!

Практична вежба за седми разред налази се овде, а њен кључ овде.
Практична вежба за осми разред налази се овде, а њен кључ овде.

Тест за седми разред можете видети овде, а кључ за седми разред овде.
Тест за осми разред можете видети овде, а кључ за осми разред овде.
Тест за седми разред на мађарском језику налази се овде, а кључ овде.

25. 5. 2021.

Информације за ученике који су се истовремено пласирали и на републичко такмичење из физике: Израда теста почеће 29.5. у 12:00 (као што је то претходно наведено у сатници), али у амфитеатру А7 на Департману за математику и информатику Природно-математичког факултета у Новом Саду.
Информација за ученике који су се истовремено пласирали и на републичко такмичење из српског језика: У договору са Друштвом за српски језик, омогућићемо ученицима који стекну услов да раде експериментални део да, одмах по завршетку експерименталног дела, 30.5. у 10:00 раде тест из српског језика на Департману за хемију Природно-математичког факултета у Новом Саду. Ово важи само за ученике који раде експериментални део у недељу.


21. 5. 2021.

Сатница републичког такмичења налази се овде. У њој можете пронаћи и друге корисне техничке напомене, између осталог и информацију о начину спровођења полагања теста из физике за ученике који су се пласирали на оба такмичења. Распоред ученика по амфитеатрима можете преузети овде. Формулар сагласности за фотографисање током такмичења које потписују родитељи такмичара можете преузети овде. Радујемо се Вашем доласку у Нови Сад и прилици да Вас упознамо.
22. 4. 2021.

Списак ученика пласираних на републичко такмичење можете видети овде. Честитамо свим пласираним ученицима, а осталим учесницима окружног такмичења желимо више среће у следећем такмичарском циклусу, с надом да ће и даље предано вежбати и интересовати се за хемију. 
Молимо Вас да нас слањем мејла на osnovneATmojahemija.org обавестите о потреби полагања тестова на језицима националних мањина. Такође Вас молимо да нас обавестите о евентуалним грешкама у именима у приложеном списку.
Републичко такмичење одржаће се 29. и 30. маја 2021. године на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Сатницу такмичења објавићемо благовремено. У недостатку адекватног простора у складу с епидемијским мерама, традиционално отварање такмичења у петак се неће одржати.


17. 4. 2021.

Честитамо свим учесницима и организаторима данашњег окружног такмичења! Задатке и решења можете видети овде.
Подсећамо Окружне комисије да су дужни да у року од
пет радних дана доставе Републичкој комисији на osnovneATmojahemija.org (АТ замените са @) електронске верзије коначних ранг-листа за све категорије, у обрасцима који се могу преузети ниже.
Републичка комисија ће на основу пристиглих резултата окружног такмичења, а у складу с Правилником, објавити најкасније 15 дана уочи републичког такмичења списак ученика који су стекли право учешћа на њему.

12. 4. 2021.

Списак прихваћених истраживачких радова налази се овде
У наставку следе важне информације за домаћине окружног такмичења које ће се одржати у суботу 17. априла 2021. године с почетком у 9 h
Освежен списак школа домаћина налази се овде. На мејл адресе школа које смо добили од МПНТР ћемо ускоро послати информације у вези с дистрибуцијом тестова и друге техничке напомене.
Овим путем Вас подсећамо и да су право на учешће на окружном такмичењу (сходно Члану 24 Правилника), поред првопласираних ученика са општинског такмичења, стекли само још они ученици који су на овом нивоу на тесту освојили 71 и више бодова. На жалост, ученици који су освојили 70 бодова нису се пласирали на окружно такмичење.  


7. 4. 2021.

Нови датум одржавања окружног такмичења је 17. април (субота). О евентуалним новим информацијама обавестићемо Вас овде.


30. 3. 2021.

Како је Министарство просвете, науке и технолошког развоја померило термин одржавања пробног завршног испита на 9. и 10. април, одржавање окружног такмичења из хемије неће бити могуће 10. априла, као што је предвиђено Календаром такмичења. Информација о новом датуму окружног такмичења из хемије за ученике основних школа биће објављена чим добијемо званичну информацију из Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Извињавамо се и молимо Вас за разумевање.

11. 3. 2021.

Информације у вези с окружним такмичењем:
1. Уколико неки ученици који су се пласирали на окружно такмичење желе да тест полажу на албанском, босанском или бугарском језику, молимо њихове наставнике да нас о томе обавесте најкасније 15 дана пре окружног такмичења мејлом на osnovneATmojahemija.org како бисмо могли да обезбедимо превод теста.
2. Подсећамо Вас да сте дужни истраживачке радове послати најкасније 10 дана пре окружног такмичења на osnovneATmojahemija.org.
3. Скрећемо Вам пажњу на пропуст који се налазио у пресеку градива; грешком је за окружни ниво предвиђена и релативна молекулска маса; овај садржај је по новом плану и програму део области Хемијске реакције и хемијске једначине, која је предвиђена тек за републичко такмичење. Извињавамо се.

6. 3. 2021.

Честитамо свим учесницима и организаторима општинског такмичења које је данас одржано! Задатке и решења можете видети овде. У складу са Правилником (члан 35) председници општинских комисија обавезни су да у року од два радна дана након такмичења, доставе председницима окружних комисија електронскe верзијe коначних
ранг-листа.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја доставило нам је списак школа које ће организовати окружно такмичење 10. 4. 2021. године. Списак можете видети овде. Уколико Ваше школе нема на списку, молимо Вас да нам се обратите на osnovneATmojahemija.org. На званичне електронске адресе школа упутићемо Вам тестове за штампање и умножавање у петак 9. 4. 2021. године, у јутарњим часовима.5. 3. 2021.

Поштовани ученици, наставници и организатори,

Општинско такмичење из хемије одржаће се 6. 3. 2021. према планираном програму и сатници. Потврду овога данас смо добили и из Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Овде можете пронаћи допис Министарства у вези с организовањем такмичења у условима епидемијске ситуације, који садржи Препоруке за поступање током одржавања такмичења ученика основне и средње школе.12.2.2021.
Поштовани домаћини општинских такмичења,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја доставило нам је списак школа које ће организовати општинско такмичење 6. 3. 2021. године. Списак можете видети овде. Уколико Ваше школе нема на списку, молимо Вас да нам се обратите на osnovneATmojahemija.org. На званичне електронске адресе школа које нам је доставило Министарство упутићемо Вам тестове за штампање и умножавање у петак 5. 3. 2021. године, у јутарњим часовима. Изузетно, за општинска такмичења на простору града Београда, тестове треба као и ранијих година да преузмете из канцеларије Српског хемијског друштва. Тестови се у канцеларији могу преузети у следећим терминима:
  • четвртак - од 13:00 до 17:00,
  • петак - од 9:00 до 16:00.26.1.2021.

Поштовани ученици и наставници, 

Ушли смо у нови циклус такмичења.
Ове школске годинe термини такмичења су следећи:

- Општинско такмичење: 6.3.2021. године у 9.00 часова;
- Окружно такмичење: 10.4.2021. године у 9.00 часова;
- Републичко такмичење: 28-30.5.2021. године - Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду.

Такмичење ће се одржати по пропозицијама из актуелног Правилника који уређује организацију и реализацију такмичења, остваривање пласмана на наредни ниво, награђивање и све остало што је саставни део сваког нивоа такмичења. Важећи пресек градива по нивоима такмичења је такође објављен.

У складу са Законом о заштити података о личности потребно је да попуњену и потписану ИЗЈАВУ предате члановима општинске комисије на такмичењу.

Образац за уношење резултата са општинског такмичења можете преузети овде.

Образац за уношење резултата са окружног такмичења можете преузети овде.

Свим такмичарима и колегама желимо добре резултате!

Републичка комисија
Видак Раичевић - председник
Душица Родић
Саша Хорват
Мирјана Радановић
Нико РадуловићДраги ученици, поштовани наставници, уколико имате питања и недоумица око такмичења пишите нам на адресу: osnovneАТmojahemija.org