ТАКМИЧЕЊЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛE

2021/2022.
22.5.2022.
Завршено је 57. републичко такмичење ученика основних школа из хемије. Честитамо победницима и свим учесницима, у нади да ћете и следеће године одлучити да се такмичите.
Тест за седми разред налази се овде, а кључ овде.
Тест за осми разред налази се овде, а кључ овде.
Експериментална вежба за седми разред налази се овде.
Експериментална вежба за осми разред налази се овде.
Коначне резултате можете наћи овде:

18.5.2022.

Молимо ученике да на републичко такмичење дођу са одштампаним и попуњеним обрасцима сагласности који се налазе овде.

14.5.2022.
Важно обавештење за ученике који полажу пријемне испите за специјализована одељења гимназије
1. Ученици који желе да полажу пријемни испит за одељења ученика с посебним способностима за математику могу то учинити у недељу 22.5. у Гимназији "Светозар Марковић" у Нишу, од 10-12 часова, уз пријаву Министарству и директору гимназије. Сатница такмичења је састављена у договору са МПНТР како би ови ученици неометано могли да стигну на полагање експерименталног дела такмичења.
2. Ученици који желе да полажу пријемни испит за одељења ученика с посебним способностима за рачунарство и информатику могу то учинити у суботу 21.5. у Гимназији "Бора Станковић" у Нишу, од 10-12 часова, уз пријаву Министараству, директору гимназије и Републичкој комисији (osnovneАТmojahemija.org). Ови ученици би, одмах по завршеној изради пријемног испита, у истој учионици добили тест из хемије.

5.5.2022.


Сатницу републичког такмичења можете видети овде.

Списак ученика пласираних на републичко такмичење из хемије налази се овде. Честитамо свим учесницима окружног такмичења! Надамо се да ће ученици који се нису пласирали наставити да марљиво раде и да ће се такмичити поново у следећем циклусу.
Молимо Вас да нас у што краћем року обавестите о потреби полагања теста на републичком такмичењу на језицима мањина. (osnovneАТmojahemija.org). Молимо и да нам пишете уколико приметите било какве грешке у списку.


12.4.2022.
У наставку можете пронаћи прелиминарне ранг-листе које су нам доставиле окружне комисије, с додатим именима и постигнућима ученика који су полагали окружно такмичење на републичком такмичењу из физике у Краљеву. Као такве, оне представљају коначне ранг-листе.

Београд-центар и Београд-југ (Окружна комисија је доставила нови списак; грешком је послат стари списак пре жалби; промењени поени су обележени црвеном бојом)


По приспећу свих ранг-листа објавићемо списак ученика који су остварили пласман на републичко такмичење.

11.4.2022.
Честитамо свим ученицима на резултату постигнутом на окружном такмичењу.
Тест за седми разред можете преузети овде, а кључ овде.
Тест за осми разред можете преузети овде, а кључ овде.
Коначне ранг-листе окружних такмичења биће благовремено доступне.

5.4.2022.
Oкружно такмичење из хемије одржаће се 9. 4. 2022. године с почетком у 9 часова.
Освежен списак школа домаћина окружног такмичења из хемије налази се овде.
Ученици који су се пласирали и на окружно такмичење из српског језика моћи ће да учествују на оба такмичења, будући да израда теста из српског почиње у 14 часова исти дан.
Ученици који су се пласирали и на републичко такмичење из физике које се одржава у Краљеву моћи ће тамо да, после израде теста из физике, раде тест из хемије. Хвала директору ОШ "IV краљевачки батаљон" Марини Вучинић и Друштву физичара Србије који су омогућили овакво решење. Исто важи за ученике који желе исти дан да полажу тест из физике, српског и хемије. Списак ученика који су пријављени за овакав вид полагања налази се овде. Списак је састављен на основу пријава пристиглих мејлом, а евентуалне грешке у списку можете пријавити на osnovneАТmojahemija.org.
Тестове ученика који ће удаљено полагати окружно такмичење из хемије прегледаће Републичка комисија и ти ученици неће имати право жалбе. Обједињене ранг-листе заједно ће саставити Републичка комисија и окружне комисије.
Списак прихваћених истраживачких радова можете пронаћи овде.

6.3.2022.

Честитамо свим ученицима на резултату постигнутом на данашњем општинском такмичењу из хемије!
Тест за седми разред можете преузети овде, а кључ овде.
Тест за осми разред можете преузети овде, а кључ овде.
Подсећамо Општинске комисије да су према Правилнику дужни да резултате такмичења пошаљу Окружној комисији, односно школи-домаћину окружног такмичења, у року од два дана.
Такође истичемо да су према Правилнику пласман на окружно такмичење остварили сви првопласирани ученици општинских такмичења, као и сви ученици који су освојили барем 71 бод на тесту.
8.2.2022.
Списак школа домаћина општинског такмичења из хемије које ће се одржати 6. 3. 2022. године налази се овде. Списак је састављен помоћу информација које је Републичка комисија добила од Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Молимо школе да нас конктактирају (osnovneАТmojahemija.org) у вези с било каквим евентуалним пропустима у списку домаћина, а поготово уколико се не налазе на списку.
Такође молимо школе да нам се обрате до 22. 2. 2022. уколико им је неопходан превод теста на босански, бугарски или албански језик.

3.2.2022.

Поштовани ученици и наставници, 

Ушли смо у нови циклус такмичења.
Ове школске годинe термини такмичења су следећи:

- Општинско такмичење: 6. 3. 2022. године у 9.00 часова;
- Окружно такмичење: 2. 4. 2022. године у 9.00 часова*;
- Републичко такмичење: 20-22. 5. 2022. године - Природно-математички факултет Универзитета у Нишу.

Такмичење ће се одржати по пропозицијама из актуелног Правилника који уређује организацију и реализацију такмичења, остваривање пласмана на наредни ниво, награђивање и све остало што је саставни део сваког нивоа такмичења. Важећи пресек градива по нивоима такмичења је такође објављен.

У складу са Законом о заштити података о личности потребно је да попуњену и потписану ИЗЈАВУ предате члановима општинске комисије на такмичењу.

Образац за уношење резултата са општинског такмичења можете преузети овде.

Образац за уношење резултата са окружног такмичења можете преузети овде.

Свим такмичарима и колегама желимо добре резултате!

Републичка комисија
Нико Радуловић, председник
Душица Родић
Снежана Тошић
Александра Павловић
Марија Генчић
Драган Златковић
Миљана Ђорђевић
Видак Раичевић

Драги ученици, поштовани наставници, уколико имате питања и недоумица око такмичења пишите нам на адресу: osnovneАТmojahemija.org